ZOF App
Bramborový škrob

Bramborový škrob

Kategorie: Zelenina / Ostatní

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

352 kcal

Energie kJ

1470 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

84 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (84 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (100 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Bramborový škrob je polysacharid získávaný mechanickým vypíráním z hlíz brambor. 

Bramborový škrob a zdraví

Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Škrob má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.

Bramborový škrob v kuchyni

Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
omáček,
moučníků,
pudingů,
přesnídávek,
ovocných produktů. 

Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku

Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.

Co získáte?

Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.

Připojte se k 16752 uživatelům aplikace.

Začněte zdarma

Vybrané recepty s touto potravinou

Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.