ZOF App
E1103 - Invertasa

E1103 - Invertasa

Kategorie: Aditiva / Aditiva

Nutriční hodnoty (100 0):

Energie kcal

0 kcal

Energie kJ

0 kJ

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Invertasa je enzym vytvářený mikroorganismy Saccharomyces a Candida. Tento enzym převádí cukr na jednodušší cukry - glukózu a fruktózu. Tato směs dvou jednodušších cukrů je sladší než cukr obecně. Získává se řízenou fermentací výše uvedených druhů mikroorganismů.

Invertasa a zdraví

V přípravcích, které obsahují podobné enzymy se nesmí dle zákona vyskytovat žádné patogenní zárodky. Ty totiž způsobují infekce, zejména vyvolané mikroorganismy Candida. Žádné nežádoucí účinky invertasy nejsou známy.

Invertasa v potravinářství

Používá se k výrobě:

- cukrovinek
- invertního cukru
- různých sladkých polev a náplní.

Dodává jim jemnost a krémovitost. V EU (i ČR) je používání invertasy v cukrářství a pekařství povoleno. V USA je používání této látky rovněž povoleno.

Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku

Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.

Co získáte?

Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.

Připojte se k 16656 uživatelům aplikace.

Začněte zdarma