Hřib sušený
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
191 kcal
Energie kJ
796 kJ
Bílkoviny
14 g
Sacharidy
15 g
Tuky
1 g
Vláknina
30 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Hříbky jsou souhrnným označením mnoha různých druhů hřibů. Tyto houby rostou divoce, nejčastěji v lesích a travnatých porostech. Jejich velikost se výrazně liší – od několik desítek gramů až po více než 1 kilogram.
Hříbky sušené a zdraví
Jejich nutriční výhoda spočívá vedle obsahu vlákniny v poměrně vysokém podílu draslíku. Mají tak přímý vliv na kvalitu trávicích pochodů a funkce srdečně-cévního systému.
Mají velmi nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Hříbky sušené v kuchyni
V kuchyni mají bohaté využití stejně jako většina ostatních hub – od nakládání až po různé formy tepelných úprav.
Používají se především ve slané kuchyni jako součást:
- polévek,
- gulášů,
- masitých pokrmů,
- salátů.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 18066 uživatelům aplikace.