ZOF App
Jablko čerstvé

Jablko čerstvé

Kategorie: Ovoce / Čerstvé

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

60 kcal

Energie kJ

249 kJ

Bílkoviny

0.4 g

Sacharidy

11.5 g

Tuky

0.4 g

Vláknina

3 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (0.4 g) Sacharidy (11.5 g) Tuky (0.4 g) Vláknina (3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (2.8 %) Sacharidy (81 %) Tuky (6.1 %) Vláknina (10.1 %)

Jablko (malvice) je plod jabloně (Malus), která běžně roste v podmínkách mírného pásma. Existuje několik druhů, kde tvar plodů je vesměs stejný, jejich hmotnost se pohybuje od 60 do 300 g. 

Jablko a zdraví

Jablko je bohatým zdrojem draslíku, má proto vliv na činnost srdce a cév. 
Hodnota glykemického indexu je nízká. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Jablko v kuchyni

Jablko se běžně konzumuje syrové nebo v různých formách tepelných úprav, nejčastěji jako:
kompot,
- surovina pro výrobu marmelád a džemů,
- součást dezertů,
- surovina pro výrobu zmrzlin,
- součást kaší a ovocných salátů.
Jablko se používá i k sušení nebo se lisuje do džusů.

Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku

Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.

Co získáte?

Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.

Připojte se k 16752 uživatelům aplikace.

Začněte zdarma

Vybrané recepty s touto potravinou

Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.