Jidášovo ucho zavařené
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
72 kcal
Energie kJ
300 kJ
Bílkoviny
2.3 g
Sacharidy
8 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
12 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Jidášovo ucho (boltcovitka bezová, černá houba) (Auricularia auricula-judae) je jedlá houba, která roste nejčastěji na dřevě bezu černého (nejvíce na odumřelých větvích).
Jidášovo ucho zavařené a zdraví
Její nutriční výhoda spočívá vedle obsahu vlákniny v poměrně vysokém podílu draslíku. Má tak přímý vliv na kvalitu trávicích pochodů a funkci srdečně-cévního systému.
Hodnota glykemického indexu je nízká Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Jidášovo ucho zavařené v kuchyni
Zavařené houby jsou díky tepelné úpravě snadněji stravitelné než v čerstvém nebo sušeném stavu. Mají také díky obsahu koření mnohem výraznější chuť. Kromě jiného je možné je použít i jako součást oblohy v neupravené formě.
Používají se především ve slané kuchyni jako součást:
- polévek,
- gulášů,
- masitých pokrmů,
- salátů.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 18459 uživatelům aplikace.