Mouka pohanková
Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
409 kcal
Energie kJ
1708 kJ
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
80 g
Tuky
2 g
Vláknina
7 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Pohanková mouka se vyrábí rozemletím loupaných zrn pohanky (Fagopyrum).
Pohanková mouka a zdraví
Pohanková mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému.
Jako mouka má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Pohanková mouka v kuchyni
Pohanková mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 19868 uživatelům aplikace.
Vybrané recepty s touto potravinou
Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.