Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Bábovka bez cukru

Bábovka bez cukru

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Kvásek vyrobíme smícháním menšího množství mouky s vodou.
2
Při pokojové teplotě necháme pomalu kvasit.
3
Připravený kvásek smícháme s vlažnou vodou, mandlovým mlékem, medem, vejcem, rozinkami a moukou.
4
Jakmile se ve směsi objeví bublinky, přidáme rozpuštěné máslo a chvíli mícháme.
5
Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme nastrouhanými plátky mandlí.
6
Do ní nalijeme většinu nachystanéjo těsta.
7
Menší množství těsta odložíme a přimícháme do něj kakao.
8
Promícháme a opatrně nalijeme na těsto v bábovkové formě.
9
Poté formu přikryjeme utěrkou.
10
Těsto necháme kynout na teplejším místě.
11
Jakmile těsto nakyne do potřebného objemu, vložíme formu do trouby o teplotě 180 – 190 ºC.
12
S průběžnými kontrolami pečeme 45 minut.
13
Bábovku necháme vychládnout a poté několik hodin odležet.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

269
kcal

1128
kJ

Makroživiny

01019293848 7.01 g40.38 g7.89 g4.48 g B S T Vl
Bílkoviny:7.01 g
Sacharidy:40.38 g
Tuky:7.89 g
Vláknina:4.48 g

Glykémie

index
60
kcal

nálož
24.3
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.01
kcal

cholesterol
18.75
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (7.01 g) Sacharidy (40.38 g) Tuky (7.89 g) Vláknina (4.48 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.5 %) Sacharidy (60.7 %) Tuky (25.5 %) Vláknina (3.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.