Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Bazalkové těstoviny

Bazalkové těstoviny

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Těstoviny nasypeme do hrnce s osolenou vodou.
2
Vaříme je 12 až 14 minut.
3
Na pánvi s olejem opečeme větší část cherry rajčátek.
4
Rajčátka opékáme do chvíle, kdy jejich slupka začne pozvolna praskat a trošku se „rozevřou“.
5
V tu chvíli je podlijeme troškou vody a částečně je rozmačkáme vidličkou.
6
Přidáme prolisovaný česnek, nasekané lístky bazalky a nadrobno nakrájenou chilli papričku.
7
Směs osolíme, opepříme a pár minut dusíme.
8
Poté na pánev přidáme uvařené těstoviny, větší část přichystaného feta sýru a promícháme.
9
Podáváme posypané feta sýrem, čerstvými cherry rajčátky a ozdobené lístky bazalky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

573
kcal

2397
kJ

Makroživiny

01428415569 21.8 g57.25 g25.34 g14.33 g B S T Vl
Bílkoviny:21.8 g
Sacharidy:57.25 g
Tuky:25.34 g
Vláknina:14.33 g

Glykémie

index
38
kcal

nálož
21.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.17
kcal

cholesterol
45
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (21.8 g) Sacharidy (57.25 g) Tuky (25.34 g) Vláknina (14.33 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15.5 %) Sacharidy (40.8 %) Tuky (38.8 %) Vláknina (4.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.