Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Bezlepkový jablečný koláč

Bezlepkový jablečný koláč

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
V míse smícháme mouku s vločkami, rozinkami, lněnými semínky a medem.
2
Do směsi přilijeme mandlové mléko, přidáme vejce a nastrouhaná jablka, ze kterých před tím vymačkáme šťávu.
3
Směs promícháme.
4
Přidáme kypřící prášek.
5
Do nepřilnavé koláčové formy vylijeme těsto.
6
Povrch koláče posypeme nadrobno nakrájenými vlašskými ořechy.
7
Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
8
Pečeme přibližně půl hodinky.
9
Jakmile je dezert hotový, nechme jej chvíli odležet a mírně zchládnout.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

215
kcal

900
kJ

Makroživiny

0816243240 5.15 g33.35 g5.82 g4.33 g B S T Vl
Bílkoviny:5.15 g
Sacharidy:33.35 g
Tuky:5.82 g
Vláknina:4.33 g

Glykémie

index
43
kcal

nálož
14.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.1
kcal

cholesterol
18.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (5.15 g) Sacharidy (33.35 g) Tuky (5.82 g) Vláknina (4.33 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.7 %) Sacharidy (62.8 %) Tuky (23.6 %) Vláknina (3.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.