Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Cizrnovo-sezamová polévka

Cizrnovo-sezamová polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A11 - Sezam

Postup přípravy:

1
Naklíčenou cizrnu uvaříme v nesolené vodě (20 minut).
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
V hrnci s olejem necháme zesklovatět cibulku.
4
Přisypeme kurkumu a chvilku restujeme.
5
Poté zalijeme vodou.
6
Přidáme na kostičky nakrájenou ředkev a uvařenou cizrnu.
7
Směs vaříme 15 minut.
8
Odstavíme hrnec ze sporáku a na 10 minut odložíme.
9
Poté přidáme miso pastu, prolisovaný česnek a sezamová semínka.
10
Vše dohladka rozmixujeme.
11
Podáváme posypané semínky sezamu.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

373
kcal

1560
kJ

Makroživiny

0815233038 13.23 g31.34 g16.69 g22.23 g B S T Vl
Bílkoviny:13.23 g
Sacharidy:31.34 g
Tuky:16.69 g
Vláknina:22.23 g

Glykémie

index
22
kcal

nálož
6.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.75
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (13.23 g) Sacharidy (31.34 g) Tuky (16.69 g) Vláknina (22.23 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.5 %) Sacharidy (34.4 %) Tuky (39.4 %) Vláknina (11.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.