Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Dýňový koláč

Dýňový koláč

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A3 - Vejce, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Dýni hokaido rozkrojíme a vydlabeme z ní vláknitý střed se semínky.
2
Dužinu nakrájíme na malé kousky.
3
Přesuneme do mísy a s konopným mlékem je rozmixujeme do podoby jemného pyré.
4
Přisypeme mouku, dvě třetiny vloček a psyllium.
5
Obohatíme o mandlové máslo, vejce, mletý zázvor, med a skořici.
6
Na závěr do těsta přidáme polovinu sušených brusinek a kypřící prášek.
7
Obsah mísy důkladně promícháme.
8
Přelijeme do nepřilnavé koláčové formy.
9
Formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů.
10
Pečeme 50 minut.
11
Poté koláč vytáhneme z trouby a necháme chvíli odležet.
12
Mezitím vytvoříme ovesnou posypku rozmixováním zbytku vloček a sušených brusinek.
13
Koláč posypeme posypkou a ozdobíme dýňovými semínky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

209
kcal

873
kJ

Makroživiny

0714202734 6.44 g28.12 g6.46 g6.17 g B S T Vl
Bílkoviny:6.44 g
Sacharidy:28.12 g
Tuky:6.46 g
Vláknina:6.17 g

Glykémie

index
32
kcal

nálož
9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.13
kcal

cholesterol
55.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (6.44 g) Sacharidy (28.12 g) Tuky (6.46 g) Vláknina (6.17 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.5 %) Sacharidy (54.7 %) Tuky (27.1 %) Vláknina (5.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.