Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Dýňový krém s foie gras

Dýňový krém s foie gras

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava polévky: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2
V hrnci s olejem ji pod pokličkou dusíme 10 minut.
3
Dýni oloupeme, vydlabeme dužninu a nakrájíme na kostičky.
4
Vložíme do hrnce a přidáme menší množství vody s bujonem.
5
Osolíme, přidáme kari a vaříme 15 minut.
6
Přidáme smetanu a polévku rozmixujeme.
7
Příprava foie gras: Játra orestujeme na suché pánvi.
8
Poté osolíme a opepříme.
9
Krém podáváme s játry a pečivem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

322
kcal

1347
kJ

Makroživiny

0613192632 5.63 g26.48 g19.76 g7.79 g B S T Vl
Bílkoviny:5.63 g
Sacharidy:26.48 g
Tuky:19.76 g
Vláknina:7.79 g

Glykémie

index
43
kcal

nálož
11.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.39
kcal

cholesterol
273.6
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (5.63 g) Sacharidy (26.48 g) Tuky (19.76 g) Vláknina (7.79 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.2 %) Sacharidy (33.8 %) Tuky (54.3 %) Vláknina (4.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.