Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Dýňový krém s pečeným česnekem

Dýňový krém s pečeným česnekem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Dýni omyjeme a nakrájíme na kousky.
2
V nesolené vodě vaříme přibližně 15 minut.
3
Současně oloupeme a nakrájíme brambory.
4
V druhém hrnci je vaříme pod poklicí přibližně 20 minut.
5
V průběhu vaření oloupeme stroužky česneku.
6
Na pánvi s olejem je při nižší teplotě pod pokličkou pomalu pečeme (10 minut).
7
Uvařenou dýni i s vodou rozmixujeme na kaši.
8
Uvařené brambory přes sítko vařečkou propasírujeme do rozmixovaného polévkového základu z dýně.
9
Důkladně promícháme.
10
Polévku ochutíme sójovou omáčkou.
11
Přidáme pečený česnek a ozdobíme čerstvou pažitkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

177
kcal

740
kJ

Makroživiny

0612192531 4.55 g25.51 g5.13 g5.18 g B S T Vl
Bílkoviny:4.55 g
Sacharidy:25.51 g
Tuky:5.13 g
Vláknina:5.18 g

Glykémie

index
51
kcal

nálož
13.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.78
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (4.55 g) Sacharidy (25.51 g) Tuky (5.13 g) Vláknina (5.18 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.4 %) Sacharidy (58.5 %) Tuky (25.3 %) Vláknina (5.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.