Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Grilované krevety s medem

Grilované krevety s medem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A2 - Korýši, A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Krevety omyjeme studenou vodou a zbavíme krunýře. V horní části těla se pod kůží skrývá tmavé střívko, které je lepší odstranit.
2
Následně je promícháme v misce s medem, olejem, sójovou omáčkou, solí, pepřem, šťávou z limetky a nasekaným stroužkem česneku.
3
V zavřené misce je přibližně 1 hodinu marinujeme.
4
Poté rozpálíme gril na 200 - 250 °C a krevety grilujeme z každé strany po dobu cca 2-3 minut.
5
Dle chuti osolíme a zakápneme olivovým oleje a limetkovou šťávou.
6
Servírujeme na omyté lístky rukoly.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

295
kcal

1234
kJ

Makroživiny

0816233139 32.91 g13.41 g11.5 g3.05 g B S T Vl
Bílkoviny:32.91 g
Sacharidy:13.41 g
Tuky:11.5 g
Vláknina:3.05 g

Glykémie

index
12
kcal

nálož
1.7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.3
kcal

cholesterol
210
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (32.91 g) Sacharidy (13.41 g) Tuky (11.5 g) Vláknina (3.05 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (45.4 %) Sacharidy (18.5 %) Tuky (34.1 %) Vláknina (2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.