Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Harira

Harira

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Cizrnu a fazole namočíme přes noc do studené vody a necháme změknout.
2
Cibuli nakrájíme na kostičky.
3
V hrnci zahřejeme olivový olej, nasypeme nakrájenou cibuli, jehněčí maso a sůl.
4
Za stálého míchání restujeme přibližně 7 minut.
5
Poté přidáme rajčatový protlak, skořici, zázvor a vodu.
6
Směs dusíme pod poklicí přibližně 30 minut.
7
Poté přidáme čočku, fazole a cizrnu a vaříme 50 minut.
8
Ke konci vaření přidáme citrónovou šťávu, nasekanou petržel a koriandr.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

324
kcal

1357
kJ

Makroživiny

0511162227 22.18 g19.22 g14.61 g13.64 g B S T Vl
Bílkoviny:22.18 g
Sacharidy:19.22 g
Tuky:14.61 g
Vláknina:13.64 g

Glykémie

index
19
kcal

nálož
3.7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.11
kcal

cholesterol
46.8
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (22.18 g) Sacharidy (19.22 g) Tuky (14.61 g) Vláknina (13.64 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (27.9 %) Sacharidy (24.2 %) Tuky (39.6 %) Vláknina (8.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.