Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Hlemýžď s česnekovým máslem

Hlemýžď s česnekovým máslem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A14 - Měkkýši, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Příprava hlemýždě: Omyté hlemýždě vložíme do vařící osolené vody.
2
Vaříme 20 minut.
3
Poté je vyndáme z ulit pomocí jehly a odstraníme z masa tvrdé bílé části.
4
Takto připravené hlemýždě vaříme v zeleninovém vývaru 15 minut.
5
V hrnci s čistou vodou vyvaříme samotné ulity a usušíme.
6
Příprava česnekového másla: Česnek oloupeme a rozetřeme nožem.
7
Petržel nasekáme nadrobno.
8
Máslo osolíme, přidáme petržel a rozetřený česnek a vyšleháme do pěny.
9
Do každé ulity vložíme kousek česnekového másla a šneka.
10
Naplněné ulity umístíme do zapékací mísy, podlijeme menším množstvím vody a vložíme prohřát na chvíli do trouby.
11
Podáváme ozdobené nasekanou natí petržele.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

245
kcal

1024
kJ

Makroživiny

0510162126 8 g4.25 g21.61 g0.56 g B S T Vl
Bílkoviny:8 g
Sacharidy:4.25 g
Tuky:21.61 g
Vláknina:0.56 g

Glykémie

index
11
kcal

nálož
0.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.07
kcal

cholesterol
141.75
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (8 g) Sacharidy (4.25 g) Tuky (21.61 g) Vláknina (0.56 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (13.5 %) Sacharidy (7.2 %) Tuky (78.8 %) Vláknina (0.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.