Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Houbové rizoto

Houbové rizoto

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Rýži propláchneme pod tekoucí vodu,
2
Vaříme 15 minut v nesolené vodě.
3
Nakrájíme houby.
4
Na pánvi s olejem je dusíme 10 minut.
5
Poté je podlijeme 1/2 dcl vody a přivedeme do varu.
6
Poté ztlumíme teplotu na minimum, přidáme nakrájený řapíkatý celer a fazolové lusky.
7
Nejpozději po 30 vteřinách odstavíme z plotny.
8
Následně přimícháme klíčené fazole mungo a zamícháme do směsi i uvařenou rýži.
9
V hrníčku s 1/2 dcl vlažné vody rozmícháme miso pastu.
10
Omáčkou zalijeme směs v pánvi a promícháme.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

427
kcal

1788
kJ

Makroživiny

01734506784 12.16 g70.3 g7.85 g13.44 g B S T Vl
Bílkoviny:12.16 g
Sacharidy:70.3 g
Tuky:7.85 g
Vláknina:13.44 g

Glykémie

index
27
kcal

nálož
19
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.65
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (12.16 g) Sacharidy (70.3 g) Tuky (7.85 g) Vláknina (13.44 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.5 %) Sacharidy (66.4 %) Tuky (16 %) Vláknina (6.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.