Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Hummus s kapustou a pečeným česnekem

Hummus s kapustou a pečeným česnekem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A11 - Sezam

Postup přípravy:

1
Cizrnu namočíme do vody na 6-10 hodin.
2
Poté ji propláchneme ve vodě a v klíčící misce necháme naklíčit.
3
V hrnci s nesolenou vodou uvaříme do měkka (40 minut).
4
Česnekové stroužky jednotlivě zabalíme do alobalu.
5
Vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C.
6
Pečeme 20 minut.
7
Mezitím omyjeme kapustový list a spaříme jej horkou vodou.
8
Poté jej osušíme a nakrájíme na malé kousky.
9
Do mixovací nádoby vložíme vařenou cizrnu, tahuni, šťávu z citrónu, římský kmín a sůl.
10
Upečený česnek vytáhneme z trouby, rozbalíme jej z alobalu a každý stroužek oloupeme.
11
Pak je vložíme do nádoby k ostatním ingrediencím.
12
Přidáme nakrájený kapustový list a vodu.
13
Vše rozmixujeme do podoby krémové pasty.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

438
kcal

1831
kJ

Makroživiny

0918263544 24.01 g35.57 g13.98 g36.7 g B S T Vl
Bílkoviny:24.01 g
Sacharidy:35.57 g
Tuky:13.98 g
Vláknina:36.7 g

Glykémie

index
24
kcal

nálož
8.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (24.01 g) Sacharidy (35.57 g) Tuky (13.98 g) Vláknina (36.7 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22.4 %) Sacharidy (33.2 %) Tuky (28.1 %) Vláknina (16.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.