Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Jahelník

Jahelník

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Sušené švestky na 2 až 3 hodiny namočíme do vody.
2
Jáhly nasypeme do cedníku a opakovaně je spaříme vroucí vodou.
3
Poté je nasypeme do hrnce s rýžovým mlékem, solí a vanilkovým práškem.
4
Vaříme 20 minut.
5
Poté kaši necháme částečně vychladnout.
6
Mezitím nastrouháme jablka.
7
Smícháme je se skořicí, rozinkami a částí nasekaných lískových oříšků (přibližně třetinu ořechů odložíme).
8
Do kaše vmícháme dva žloutky, sníh ze dvou bílků.
9
Osladíme medem.
10
Polovinu jáhel namačkáme na dno dortové formy a na ně naskládáme namočené sušené švestky.
11
Na švestky dáme vrstvu strouhaných jablíček se skořicí.
12
Směs pokryjeme druhou polovinou jahelné kaše.
13
Vložíme do trouby a pečeme při 180 stupních přibližně 45 minut.
14
Dezert ozdobíme kolečky sušených jablek.
15
Podáváme posypané lískovými oříšky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

240
kcal

1005
kJ

Makroživiny

0918263544 4.79 g36.59 g7.2 g4.91 g B S T Vl
Bílkoviny:4.79 g
Sacharidy:36.59 g
Tuky:7.2 g
Vláknina:4.91 g

Glykémie

index
37
kcal

nálož
13.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.14
kcal

cholesterol
37
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (4.79 g) Sacharidy (36.59 g) Tuky (7.2 g) Vláknina (4.91 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.1 %) Sacharidy (61.8 %) Tuky (26.2 %) Vláknina (3.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.