Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Krůtí kousky se sladkokyselou omáčkou

Krůtí kousky se sladkokyselou omáčkou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Příprava marinády: Ukrojíme širší plátek ananasu a zbavíme jej slupky.
2
Ananas odšťavníme.
3
Použijeme jako základ sladkokyselé omáčky.
4
Do šťávy přidáme sójovou omáčku, nasekanou chilli papričku, olej a šťávu z limetky.
5
Příprava masa: Krůtí maso omyjeme.
6
Nakrájíme na kousky.
7
Napíchneme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
8
Naložíme do marinády.
9
Necháme odležet 2 hodiny.
10
Na pánvi s olejem opečeme maso i s marinádou.
11
Příprava rýže: Rýži uvaříme v jemně osolené vodě.
12
Jakmile je maso propečené, napícháme na konce špejlí rudá cherry rajčátka.
13
Podáváme s vařenou rýží a čerstvou zeleninou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

589
kcal

2463
kJ

Makroživiny

01937567493 36.59 g77.24 g13.49 g5.95 g B S T Vl
Bílkoviny:36.59 g
Sacharidy:77.24 g
Tuky:13.49 g
Vláknina:5.95 g

Glykémie

index
32
kcal

nálož
24.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.11
kcal

cholesterol
60
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (36.59 g) Sacharidy (77.24 g) Tuky (13.49 g) Vláknina (5.95 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (25.1 %) Sacharidy (53 %) Tuky (19.9 %) Vláknina (2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.