Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Kuřecí játra s bramborovou kaší

Kuřecí játra s bramborovou kaší

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Příprava jater: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2
Játra nakrájíme na kousky.
3
Na pánvi se sádlem nejprve podusíme cibulku.
4
Po 5 minutách přidáme játra.
5
Za průběžného míchání zprudka osmažíme (1 minutu).
6
Poté ztlumíme teplotu a pod poklicí necháme dusit další 2 minuty.
7
Po odstavení pánve z plotny osolíme a opepříme.
8
Příprava kaše: Brambory oloupeme a nakrájíme.
9
V hrnci s vodou vaříme do změknutí.
10
Vodu scedíme a brambory osolíme.
11
Přidáme máslo, mléko a vše rozmixujeme.
12
Podáváme se sterilovaným hráškem a čerstvou petrželkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

492
kcal

2059
kJ

Makroživiny

0715223037 30.73 g28.82 g27.03 g5.31 g B S T Vl
Bílkoviny:30.73 g
Sacharidy:28.82 g
Tuky:27.03 g
Vláknina:5.31 g

Glykémie

index
26
kcal

nálož
7.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.9
kcal

cholesterol
784.2
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (30.73 g) Sacharidy (28.82 g) Tuky (27.03 g) Vláknina (5.31 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (25.5 %) Sacharidy (24 %) Tuky (48.4 %) Vláknina (2.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.