Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Kuřecí nudličky na kari s rýží

Kuřecí nudličky na kari s rýží

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava masa: Cibuli nakrájíme najemno a necháme zezlátnout na oleji.
2
Chlazené kuřecí maso naporcujeme na nudličky a přidáme k cibuli společně se špetkou soli a kari.
3
Maso osmahneme a na pánev přisypeme mraženou zeleninu, lehce podlijeme vodou a necháme dusit cca 15 minut.
4
Poté pokrm zaprášíme hladkou moukou a necháme opět pár minut vařit.
5
Příprava rýže: V hrnci zavaříme osolenou vodu, do které dáme propláchnutou rýži a vaříme cca 20 minut.
6
Masovo–zeleninovou směs servírujeme spolu s kopečkem rýže, který můžeme dozdobit např. petrželkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

626
kcal

2618
kJ

Makroživiny

022456790112 33.88 g93 g11.71 g6.4 g B S T Vl
Bílkoviny:33.88 g
Sacharidy:93 g
Tuky:11.71 g
Vláknina:6.4 g

Glykémie

index
33
kcal

nálož
30.7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.21
kcal

cholesterol
55
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (33.88 g) Sacharidy (93 g) Tuky (11.71 g) Vláknina (6.4 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (21.8 %) Sacharidy (59.9 %) Tuky (16.3 %) Vláknina (2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.