Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Kuřecí vývar s játrovým knedlíčkem

Kuřecí vývar s játrovým knedlíčkem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A3 - Vejce, A9 - Celer, A1 - Lepek, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Připrava knedlíčků: Kuřecí játra a prsa rozmixujeme.
2
Přidáme strouhanku namočenou v mléce.
3
Osolíme a opepříme.
4
Přidáme žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek.
5
Vše promícháme a necháme asi hodinu v ledničce.
6
Příprava vývaru: Kuřecí maso, celer, mrkev, petržel, cibuli, petrželku a koření vložíme do 0,5 litru studené vody.
7
Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 2 hodiny.
8
Směs na játrový knedlík vyjmeme z lednice, vytvarujeme a vaříme cca 5 minut ve vývaru.
9
Polévku podáváme ozdobenou petrželkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

183
kcal

764
kJ

Makroživiny

0510152025 20.9 g9.24 g6.39 g2.27 g B S T Vl
Bílkoviny:20.9 g
Sacharidy:9.24 g
Tuky:6.39 g
Vláknina:2.27 g

Glykémie

index
15
kcal

nálož
1.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.78
kcal

cholesterol
336.4
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (20.9 g) Sacharidy (9.24 g) Tuky (6.39 g) Vláknina (2.27 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (46.5 %) Sacharidy (20.5 %) Tuky (30.6 %) Vláknina (2.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.