Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Příprava karbanátku: Květák očistíme.
2
V osolené vodě uvaříme doměkka.
3
Poté jej necháme zchládnout.
4
Vložíme do misky společně s česnekem, majoránkou, vejcem, moukou a pepřem.
5
Důkladně promícháme do formy těsta.
6
Ze směsi ručně vytvoříme karbanátky.
7
Na pánvi s olejem pečeme dozlatova po obou stranách.
8
Příprava brambor: Brambory oloupeme a nakráíme na kousky.
9
V hrnci s osolenou vodou vaříme 15 minut.
10
Příprava zeleniny: Hrášek a karotku mírně osolíme.
11
Na pánvi s máslem krátce podusíme.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

704
kcal

2945
kJ

Makroživiny

01224364860 19.3 g50.18 g44.37 g13.34 g B S T Vl
Bílkoviny:19.3 g
Sacharidy:50.18 g
Tuky:44.37 g
Vláknina:13.34 g

Glykémie

index
28
kcal

nálož
14.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.58
kcal

cholesterol
210.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (19.3 g) Sacharidy (50.18 g) Tuky (44.37 g) Vláknina (13.34 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.3 %) Sacharidy (29.3 %) Tuky (55.7 %) Vláknina (3.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.