Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Losos s těstovinovým salátem

Losos s těstovinovým salátem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A1 - Lepek, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Příprava salátu: Těstoviny uvaříme v mírně solené vodě (12-15 minut).
2
Listy špenátu opláchneme pod tekoucí vodou.
3
Piniové ořechy nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na kousky.
4
Na pánvi s olejem krátce orestujeme ořechy s rajčaty (1 minutu).
5
Poté přidáme špenát a za občasného míchání restujeme další minutu.
6
Mírně osolíme a promícháme.
7
Na talíři smícháme s připravenými těstovinami.
8
Příprava lososa: Čerstvý filet lososa osolíme a opepříme.
9
Na pánvi nejprve zprudka osmahneme.
10
Poté teplotu stáhneme a pod poklicí pečeme.
11
Po 5 minutách poklici sundáme, zvýšíme teplotu a pečeme další 3 minuty.
12
Podáváme s plátkem citrónu a ozdobené tymiánem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

620
kcal

2596
kJ

Makroživiny

01224354759 39.59 g49.34 g28.59 g3.69 g B S T Vl
Bílkoviny:39.59 g
Sacharidy:49.34 g
Tuky:28.59 g
Vláknina:3.69 g

Glykémie

index
22
kcal

nálož
10.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.28
kcal

cholesterol
82.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (39.59 g) Sacharidy (49.34 g) Tuky (28.59 g) Vláknina (3.69 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (26 %) Sacharidy (32.4 %) Tuky (40.4 %) Vláknina (1.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.