Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Maki suši s krabími tyčinkami

Maki suši s krabími tyčinkami

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A6 -Sója, A2 - Korýši

Postup přípravy:

1
V nesolené vodě uvaříme sushi rýži (přibližně 10 minut).
2
Po odstavení z plotny ji necháme několik minut „dojít“ a scedíme.
3
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, ocet a sůl.
4
Důkladně promícháme s rýží.
5
Připravíme bambusovou podložku, pomocí které budeme suši balit.
6
Na ni položíme plátek řasy lesklou stranou dolů.
7
Do poloviny dáme rýži, ze které vytvoříme jednolitou vrstvu.
8
Přidáme nakrájenou okurku a krabí tyčinky.
9
Řasu se všemi surovinami opatrně srolujeme.
10
Suši nakrájíme na kolečka.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

203
kcal

848
kJ

Makroživiny

01020293949 6.4 g41.15 g0.89 g2.19 g B S T Vl
Bílkoviny:6.4 g
Sacharidy:41.15 g
Tuky:0.89 g
Vláknina:2.19 g

Glykémie

index
44
kcal

nálož
18.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.74
kcal

cholesterol
10
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (6.4 g) Sacharidy (41.15 g) Tuky (0.89 g) Vláknina (2.19 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.7 %) Sacharidy (81.4 %) Tuky (3.8 %) Vláknina (2.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.