Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Maso se zelím a knedlíkem

Maso se zelím a knedlíkem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava zelí: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2
V hrnci se sádlem ji necháme zesklovatět.
3
Přidáme nakrouhané červené zelí, kmín a sůl.
4
Podlijeme vodou a dusíme doměkka 15 minut.
5
Po odstavení hrnce z plotny dochutíme cukrem a octem.
6
Stejný postup provedeme i s přípravou bílého zelí.
7
Příprava hovězího masa: Maso vložíme do hrnce s vodou.
8
Vaříme 2 minuty.
9
Příprava vepřového masa: Maso nakrájíme na plátky.
10
Osolíme a opepříme.
11
Dáme do pekáče se sádlem a v troubě při 180 °C s občasným podléváním pečeme 60 minut.
12
Podáváme s teplými knedlíky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

1103
kcal

4614
kJ

Makroživiny

03060100130160 58.95 g125.85 g37.34 g13.75 g B S T Vl
Bílkoviny:58.95 g
Sacharidy:125.85 g
Tuky:37.34 g
Vláknina:13.75 g

Glykémie

index
32
kcal

nálož
40.3
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
6.9
kcal

cholesterol
125
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (58.95 g) Sacharidy (125.85 g) Tuky (37.34 g) Vláknina (13.75 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (21.7 %) Sacharidy (46.3 %) Tuky (29.6 %) Vláknina (2.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.