Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Mořské plody s rýží

Mořské plody s rýží

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A14 - Měkkýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Příprava mušlí: Čisté slávky a srdcovky uvaříme v malém množství osolené vody (dokud se neotevřou).
2
Příprava chobotnic: Chobotničky společně se snítkem tymiánu krátce (do změknutí) povaříme ve slané vodě.
3
Mušle společně s chobotnicemi poté orestujeme na rozpáleném olivovém oleji společně s česnekem, bílým vínem, solí a pepřem.
4
Během dušení přidáme nakrájenou cuketu a rajče.
5
Příprava rýže: Rýži krátce orestujeme společně s nakrájenou cibulí na olivovém oleji.
6
Poté ji zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
7
Do uvařené rýže vmícháme pro zjemnění lžičku másla.
8
Rýži ozdobíme uvařenými slávkami, chobotničkami a zeleninou.
9
Celý pokrm dochutíme rybí omáčkou, zakápneme citrónovu šťávou a ozdobíme snítkem tymiánu.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

588
kcal

2461
kJ

Makroživiny

02040597999 23.13 g82.62 g13.78 g4.81 g B S T Vl
Bílkoviny:23.13 g
Sacharidy:82.62 g
Tuky:13.78 g
Vláknina:4.81 g

Glykémie

index
29
kcal

nálož
24
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.32
kcal

cholesterol
300.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (23.13 g) Sacharidy (82.62 g) Tuky (13.78 g) Vláknina (4.81 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (16.8 %) Sacharidy (60 %) Tuky (21.5 %) Vláknina (1.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.