Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pečená treska s pohankou a ředkvičkami

Pečená treska s pohankou a ředkvičkami

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Příprava pohanky: Pohanku propláchneme ve vodě.
2
V hrnci s mírně solenou vodou vaříme 2 minuty.
3
Hrnec odstavíme ze sporáku a pohanku necháme pod pokličkou 20 minut „dojít“.
4
Příprava zeleniny: Na pánvi s olejem orestujeme nadrobno nasekanou cibulku.
5
Přidáme hrášek, na plátky nakrájený česnek a kousky mrkve.
6
Vše promícháme, podlijeme vodou a 10 minut dusíme.
7
Příprava tresky: Tresku omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů.
8
Pečeme s menším množství oleje 15 minut.
9
Pohanku na pánvičce smícháme se zeleninou.
10
Ochutíme ji miso pastou a přesuneme do servírovací misky.
11
Přidáme tresku, plátky ředkviček a pokrm zasypeme zelenými kolečky jarní cibulky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

583
kcal

2438
kJ

Makroživiny

01836547290 33.7 g75.14 g12.32 g18.22 g B S T Vl
Bílkoviny:33.7 g
Sacharidy:75.14 g
Tuky:12.32 g
Vláknina:18.22 g

Glykémie

index
21
kcal

nálož
15.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.91
kcal

cholesterol
60
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (33.7 g) Sacharidy (75.14 g) Tuky (12.32 g) Vláknina (18.22 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (23.4 %) Sacharidy (52.1 %) Tuky (18.4 %) Vláknina (6.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.