Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pečené krůtí stehno s bramborovou kaší

Pečené krůtí stehno s bramborovou kaší

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Příprava masa: Menší stehýnko krůty důkladně omyjeme.
2
Na pekáči osolíme, opepříme.
3
Přidáme trochu kari a červené papriky s rozmačkaným česnekem.
4
Podlijeme 2 dcl vody, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby na 200 °C.
5
Po 20 minutách teplotu stáhneme na 160 °C a za průběžného polévání pečeme dalších 90 minut.
6
Na posledních 20 minut pečení odděláme z pekáče poklici.
7
Příprava brambor: Oloupeme brambory a nakrájené je uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (15 minut).
8
Uvařené brambory s menším množstvím (cca 1 dcl) rýžového mléka rozmixujeme na kaši.
9
Krůtu s kaší podáváme s okurkou, rajčaty a červenou paprikou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

542
kcal

2267
kJ

Makroživiny

01326405366 54.97 g38.93 g17.37 g4.99 g B S T Vl
Bílkoviny:54.97 g
Sacharidy:38.93 g
Tuky:17.37 g
Vláknina:4.99 g

Glykémie

index
25
kcal

nálož
9.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.15
kcal

cholesterol
100
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (54.97 g) Sacharidy (38.93 g) Tuky (17.37 g) Vláknina (4.99 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (41.1 %) Sacharidy (29.1 %) Tuky (28 %) Vláknina (1.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.