Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pinto pomazánka s pečeným česnekem

Pinto pomazánka s pečeným česnekem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Fazole namočíme do vody na 8-10 hodin.
2
Sušená rajčata naložíme do vody na 2-3 hodiny.
3
Fazole scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce s čistou vodou.
4
Přidáme řasu wakame.
5
Vaříme 90 minut.
6
Mezitím z palice česneku odkrojíme vršek, zakápneme ji olejem a pevně zabalíme do alobalu.
7
Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C.
8
Pečeme 1 hodinu.
9
Uvařené fazole pinto scedíme a přesypeme do mixovací nádoby.
10
Přidáme namočená rajčátka a upečené stroužky česneku vyloupnuté ze slupek.
11
Obohatíme o lahůdkové droždí, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme.
12
Pomazánku podáváme s chlebem a najemno nasekanou jarní cibulkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

448
kcal

1876
kJ

Makroživiny

01529445873 20.92 g60.48 g7.69 g26.83 g B S T Vl
Bílkoviny:20.92 g
Sacharidy:60.48 g
Tuky:7.69 g
Vláknina:26.83 g

Glykémie

index
33
kcal

nálož
20
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.88
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (20.92 g) Sacharidy (60.48 g) Tuky (7.69 g) Vláknina (26.83 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (18.9 %) Sacharidy (54.6 %) Tuky (14.9 %) Vláknina (11.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.