Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Polévka z bílé ředkve s uzeným tofu

Polévka z bílé ředkve s uzeným tofu

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Řasu wakame namočíme do vody na 30 minut.
2
Jarní cibulku omyjeme a její bílou část nakrájíme na drobná kolečka.
3
Na pánvi s olejem je orestujeme.
4
Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou bílou ředkev.
5
Osolíme, opepříme a 3 minuty na pánvi za stálého míchání dusíme.
6
Poté směs přesuneme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 20 minut.
7
Na pánvi s olejem orestujeme namočenou řasu wakame.
8
Po chvilce přisypeme na kostičky nakrájené tofu a 3 minuty restujeme.
9
Hrnec s cibulkou a ředkví odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
10
Přidáme miso pastu a do hladka rozmixujeme.
11
Nakonec polévku zasypeme řasou s tofu.
12
Podáváme s nasekanou natí jarní cibulky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

164
kcal

688
kJ

Makroživiny

03581013 8.23 g11.04 g8.68 g4.63 g B S T Vl
Bílkoviny:8.23 g
Sacharidy:11.04 g
Tuky:8.68 g
Vláknina:4.63 g

Glykémie

index
23
kcal

nálož
2.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.51
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (8.23 g) Sacharidy (11.04 g) Tuky (8.68 g) Vláknina (4.63 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (20.5 %) Sacharidy (27.5 %) Tuky (46.5 %) Vláknina (5.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.