Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Polévka z mořských plodů

Polévka z mořských plodů

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A14 - Měkkýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup přípravy:

1
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na olivovém oleji.
2
Poté přidáme na proužky nakrájenou mrkev, jarní cibulku, rajče, česnek a zalijeme bílým vínem.
3
Vše dusíme do měkka.
4
Poté přidáme mořské plody a zalijeme vodou s bujónem, dochutíme pepřem a solí a vaříme cca 5 minut.
5
Na talíři polévku dozdobíme čerstvým libečkem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

221
kcal

923
kJ

Makroživiny

037101417 7.88 g11.48 g13.81 g3.14 g B S T Vl
Bílkoviny:7.88 g
Sacharidy:11.48 g
Tuky:13.81 g
Vláknina:3.14 g

Glykémie

index
25
kcal

nálož
2.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.01
kcal

cholesterol
150
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (7.88 g) Sacharidy (11.48 g) Tuky (13.81 g) Vláknina (3.14 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15.6 %) Sacharidy (22.7 %) Tuky (58.8 %) Vláknina (2.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.