Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Proteinové karbanátky

Proteinové karbanátky

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava karbanátků: Loupanou pohanku uvaříme v nesolené vodě (10 minut).
2
Dalších 15 minut necháme i s vodou odstát.
3
Konopná semínka důkladně rozmačkáme v hmoždíři nebo lžící.
4
Smícháme je s konopnou mouku, proteinem a olejem.
5
Poté, co pohanka zeslizovatí, vodu slijeme a rozmixujeme na kaši.
6
Pohanku přimícháme k sypké směsi.
7
Přidáme kari koření, mletý pepř a sójovou omáčku.
8
Důkladně promícháme a zalijeme menším množstvím (1-1,5 dcl) horké vody.
9
S občasným promícháním necháme přibližně 10 minut odstát.
10
Nakonec zformujeme do malých bochníčků a na pánvi s rozehřátým olivovým olejem osmažíme z obou stran.
11
Příprava brambor: Uvaříme očištěné a nakrájené brambory.
12
Podáváme s čerstvou zeleninou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

658
kcal

2753
kJ

Makroživiny

01224364860 50.29 g48.77 g25.33 g16.91 g B S T Vl
Bílkoviny:50.29 g
Sacharidy:48.77 g
Tuky:25.33 g
Vláknina:16.91 g

Glykémie

index
35
kcal

nálož
17.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.18
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (50.29 g) Sacharidy (48.77 g) Tuky (25.33 g) Vláknina (16.91 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (31.1 %) Sacharidy (30.2 %) Tuky (33.7 %) Vláknina (5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.