Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Rizoto s mořskými plody

Rizoto s mořskými plody

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A7 - Mléko, A2 - Korýši, A14 - Měkkýši

Postup přípravy:

1
Příprava rýže: Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme menší množství vody, rýži, trochu vína a přivedeme k varu.
2
Poté postupně po malých dávkách přidáváme víno a vývar připravený z bujónu.
3
Rýži vaříme cca 15 minut, nakonec ji dochutíme solí a pepřem.
4
Příprava mořských plodů: Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji.
5
Přidáme slávky, sépie a krevety a zalijeme vínem.
6
Papriku a kukuřici přidáme do směsi, pokrm dokořeníme solí a pepřem a pár minut dusíme.
7
Nakonec rýži smícháme s mořskými plody.
8
Podáváme se strouhaným parmezánem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

1112
kcal

4651
kJ

Makroživiny

03070100140170 37.06 g136.03 g39.39 g7.15 g B S T Vl
Bílkoviny:37.06 g
Sacharidy:136.03 g
Tuky:39.39 g
Vláknina:7.15 g

Glykémie

index
39
kcal

nálož
53.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.6
kcal

cholesterol
250.33
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (37.06 g) Sacharidy (136.03 g) Tuky (39.39 g) Vláknina (7.15 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.2 %) Sacharidy (52.1 %) Tuky (32.5 %) Vláknina (1.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.