Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Rýžové nudle s cizrnou a sezamovou omáčkou

Rýžové nudle s cizrnou a sezamovou omáčkou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A11 - Sezam, A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Příprava cizrny: Cizrnu namočíme na 6-12 hodin do vody.
2
Propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do klíčící misky.
3
Zrna necháme naklíčit (2-3 dny).
4
Naklíčená zrna uvaříme v mírně solené vodě do měkka (50 minut).
5
Příprava omáčky: V misce smícháme sójovou omáčku s miso pastou, česnekem, šťávou z limetky, vodou a olejem.
6
Do omáčky nastrouháme centimetrový plátek kořene zázvoru.
7
Přidáme sezam.
8
Příprava nudlí: Rýžové nudle namočíme na půl hodiny ve vodě.
9
Poté je scedíme a zalijeme osolenou vroucí vodou.
10
Necháme odležet přibližně dvě minuty.
11
Nudle scedíme a vložíme na pánvičku.
12
Přidáme cizrnu a sezamovou omáčku.
13
Vše promícháme a prohříváme do chvíle, kdy těstoviny „nasají“ omáčku.
14
Podáváme ozdobené mungo výhonky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

589
kcal

2465
kJ

Makroživiny

021416282103 17.38 g86.05 g14.88 g20.8 g B S T Vl
Bílkoviny:17.38 g
Sacharidy:86.05 g
Tuky:14.88 g
Vláknina:20.8 g

Glykémie

index
39
kcal

nálož
33.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.5
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (17.38 g) Sacharidy (86.05 g) Tuky (14.88 g) Vláknina (20.8 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12 %) Sacharidy (59.2 %) Tuky (22 %) Vláknina (6.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.