Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Salámová pizza s vejcem

Salámová pizza s vejcem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Příprava těsta: Rozmícháme rozdrobené droždí s trochou vlažné vody a cukrem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
2
V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej.
3
Postupně přiléváme asi 150 ml vlažné vody a vše zapracujeme ve vláčné těsto.
4
Vytvoříme bochánek, poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout 1,5 - 2 hodiny, aby zdvojnásobil objem.
5
Na válu s popraškem mouky těsto vyválíme na tenkou placku.
6
Pomocí válečku ji přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
7
Příprava sugo: Sůl, pepř a bazalku rozmělníme ve hmoždíři, smícháme s troškou olivového oleje a necháme stranou.
8
Mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a spolu s česnekem orestujeme na olivovém oleji.
9
Přidáme loupaná rajčata a celou směs vaříme do změknutí.
10
Poté ji dochutíme solí, pepřem a cukrem.
11
Po vychladnutí přimícháme směs z bazalky, olivového oleje a koření.
12
Těsto vyválíme, vytvarujeme zvýšený okraj a potřeme sugem.
13
Na něj klademe kolečka suchého salámu, nakrájené vypeckované černé olivy a tenké plátky okurky.
14
Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 10 minut.
15
Po upečení pizzu poklademe nakrájeným uvařeným vejcem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

248
kcal

1039
kJ

Makroživiny

0511162227 10.01 g22.41 g12.7 g2.17 g B S T Vl
Bílkoviny:10.01 g
Sacharidy:22.41 g
Tuky:12.7 g
Vláknina:2.17 g

Glykémie

index
32
kcal

nálož
7.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.07
kcal

cholesterol
86
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (10.01 g) Sacharidy (22.41 g) Tuky (12.7 g) Vláknina (2.17 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (16.5 %) Sacharidy (36.9 %) Tuky (45 %) Vláknina (1.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.