Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Salát z pečené červené řepy

Salát z pečené červené řepy

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Čočku namočíme na několik hodin do vody.
2
V misce smícháme balsamikový ocet s olejem a najemno nasekaným čerstvým tymiánem.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu a hodinu marinujeme.
4
Poté přendáme kousky řepy na plech vyložený pečícím papírem a přesuneme ji do trouby předehřáté na 180 stupňů.
5
Pečeme 30 minut.
6
Mezitím uvaříme namočenou čočku.
7
Cibuli nakrájíme na tenké proužky.
8
Upečenou řepu, uvařenou čočku a nakrájenou cibuli přesuneme do misky a promícháme.
9
Přidáme čerstvou petrželku a lístky polníčku.
10
Zakápneme zbytkem marinády, lehce osolíme a opepříme.
11
Posypeme kousky ovčího sýra.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

429
kcal

1797
kJ

Makroživiny

01020314151 23.75 g42.32 g15.48 g12.96 g B S T Vl
Bílkoviny:23.75 g
Sacharidy:42.32 g
Tuky:15.48 g
Vláknina:12.96 g

Glykémie

index
39
kcal

nálož
16.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.88
kcal

cholesterol
36
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (23.75 g) Sacharidy (42.32 g) Tuky (15.48 g) Vláknina (12.96 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22.5 %) Sacharidy (40.1 %) Tuky (31.6 %) Vláknina (5.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.