Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Smetanová polévka z červené čočky

Smetanová polévka z červené čočky

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Čočku na hodinu namočíme do vody.
2
Na pánvi s olejem orestujeme nakrájenou cibulku.
3
Přidáme kmín a chvilku restujeme.
4
Poté přidáme vodu, na kostičky nakrájený brambor, kousky mrkve a zeleninový bujón.
5
Vaříme 10 minut.
6
Poté do hrnce přisypeme propláchnutou čočku.
7
Přidáme uzenou papriku a sůl.
8
Vaříme dalších 10 minut.
9
Po odstavení hrnce ze sporáku část zeleniny i čočky odebereme.
10
Zbytek polévky dohladka rozmixujeme.
11
Polévku zjemníme mandlovou smetanou a vrátíme do ní kousky zeleniny.
12
Podáváme s nasekanými lístky čerstvé petrželky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

387
kcal

1621
kJ

Makroživiny

01122344556 22.53 g46.69 g9.21 g13.78 g B S T Vl
Bílkoviny:22.53 g
Sacharidy:46.69 g
Tuky:9.21 g
Vláknina:13.78 g

Glykémie

index
29
kcal

nálož
13.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.55
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (22.53 g) Sacharidy (46.69 g) Tuky (9.21 g) Vláknina (13.78 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (23.6 %) Sacharidy (48.8 %) Tuky (20.7 %) Vláknina (6.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.