Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Špenátové knedlíky ve smetanové omáčce

Špenátové knedlíky ve smetanové omáčce

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko, A1 - Lepek, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Špenát nasekáme nadrobno a povaříme.
2
Veku nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce a smícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, špenátem a kořením.
3
Necháme odležet v chladničce cca 20 minut.
4
Poté ze špenátové hmoty tvarujeme knedlíky a vaříme v osolené vodě cca 10 minut.
5
V hrnci rozpustíme máslo, na kterém dozlatova orestujeme mouku.
6
Poté vše zalijeme mlékem a necháme cca 10 minut povařit.
7
Nakonec nalijeme smetanu a omáčku dochutíme solí a pepřem.
8
Celý pokrm ozdobíme listy polníčku, cherry rajčátky a pažitkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

870
kcal

3640
kJ

Makroživiny

01632486480 22.84 g41.14 g66.96 g5.75 g B S T Vl
Bílkoviny:22.84 g
Sacharidy:41.14 g
Tuky:66.96 g
Vláknina:5.75 g

Glykémie

index
22
kcal

nálož
9.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.32
kcal

cholesterol
377.77
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (22.84 g) Sacharidy (41.14 g) Tuky (66.96 g) Vláknina (5.75 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.8 %) Sacharidy (19.5 %) Tuky (68.4 %) Vláknina (1.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.