Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Špenátový krém

Špenátový krém

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Na pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
2
Poté ji „zaprášíme“ cizrnovou moukou a směs na pánvi chvilku opékáme.
3
Cizrnovou jíšku zalijeme vroucí vodou a rozmícháme metličkou.
4
Čerstvé špenátové listy omyjeme a vložíme do hrnce.
5
Směs osolíme a opepříme.
6
Vaříme 20 minut.
7
Poté odstavíme hrnec ze sporáku a polévku rozmixujeme do podoby hladkého krému.
8
Krém ochutíme muškátovým oříškem a zjemníme mandlovou smetanou.
9
Dle chuti osolíme a opepříme.
10
Podáváme ozdobené kouskem uzeného lososa a plátky chleba.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

253
kcal

1060
kJ

Makroživiny

0613192632 10.91 g26.72 g9.75 g7.51 g B S T Vl
Bílkoviny:10.91 g
Sacharidy:26.72 g
Tuky:9.75 g
Vláknina:7.51 g

Glykémie

index
26
kcal

nálož
7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.08
kcal

cholesterol
11
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (10.91 g) Sacharidy (26.72 g) Tuky (9.75 g) Vláknina (7.51 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (17.5 %) Sacharidy (42.9 %) Tuky (33.7 %) Vláknina (5.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.