Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Štědrý večer bez masa

Štědrý večer bez masa

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A9 - Celer

Postup přípravy:

1
Příprava tofu: Nakrájíme bílé tofu na plátky o tloušťce 6-8 milimetrů a na chvíli je namočíme do sójové omáčky.
2
Poté je namočíme do konopného mléka, lehce opepříme a zakápneme citronem.
3
Obalíme je ve strouhance a vložíme na rozehřátou pánev s olejem.
4
Smažíme přibližně 4 minuty z každé strany.
5
Příprava salátu: Brambory uvaříme v nesolené vodě ve slupce.
6
Současně v dalším hrnci uvaříme celer a mrkev.
7
Po odstavení a zchládnutí brambory oloupeme.
8
Společně s mrkví a celerem nakrájíme na kostičky.
9
Smícháme je s nakrájenou okurkou, cibulí a klíčeným mungo.
10
Přidáme sójový jogurt a vše důkladně promícháme.
11
Ochutíme solí, pepřem, balsamikovým octem a sirupem.
12
Znovu promícháme, přikryjeme a necháme v chladu odležet.
13
Smažené tofu ochutíme rozmarýnem a citronem.
14
Podáváme ozdobené cherry rajčátky a čerstvou pažitkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

549
kcal

2295
kJ

Makroživiny

01428415569 23.43 g57.81 g22.14 g12.18 g B S T Vl
Bílkoviny:23.43 g
Sacharidy:57.81 g
Tuky:22.14 g
Vláknina:12.18 g

Glykémie

index
29
kcal

nálož
16.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.76
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (23.43 g) Sacharidy (57.81 g) Tuky (22.14 g) Vláknina (12.18 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (17.4 %) Sacharidy (42.9 %) Tuky (35.4 %) Vláknina (4.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.