Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Svěží jáhlový salát

Svěží jáhlový salát

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Jáhly nasypeme do cedníku a opakovaným spařením vroucí vodou je zbavíme hořké chuti.
2
Poté je v hrnci s vodou vaříme zhruba 15-20 minut.
3
Mezitím na pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli.
4
Poté přisypeme polovinu cherry rajčátek nakrájených na drobné plátky.
5
Směs osolíme, opepříme a krátce restujeme.
6
Přisypeme jáhly a vše promícháme.
7
Pak směs přesuneme z pánve do mísy.
8
Přidáme zbylou část čerstvých cherry rajčátek, naklíčené mungo a nadrobno nasekané lístky máty.
9
Salát zakápneme šťávou z limetky.
10
Znovu promícháme.
11
Před konzumací necháme v lednici vychladit.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

396
kcal

1655
kJ

Makroživiny

01529445873 12.11 g61.01 g7.02 g19.96 g B S T Vl
Bílkoviny:12.11 g
Sacharidy:61.01 g
Tuky:7.02 g
Vláknina:19.96 g

Glykémie

index
33
kcal

nálož
20.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.01
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (12.11 g) Sacharidy (61.01 g) Tuky (7.02 g) Vláknina (19.96 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.4 %) Sacharidy (62.4 %) Tuky (15.4 %) Vláknina (9.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.