Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Tatarák z lilku

Tatarák z lilku

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka o průměru cca 0,7 cm.
2
Z obou stran je posolíme a necháme přibližně 20 minut odležet.
3
Cibuli i papriku nakrájíme na kostičky.
4
Česnek nasekáme nadrobno.
5
Cibuli, papriku i česnek opepříme.
6
Na pánvi s olejem podusíme pod poklicí přibližně 5 minut.
7
Poté přidáme i na kostky nakrájený lilek.
8
Dusíme dalších 8 minut.
9
Na poslední minutu přimícháme do směsi rajčatový protlak s nasekanými kousky kešu.
10
Promícháme a necháme dojít bez poklice.
11
Podáváme s pečivem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

256
kcal

1070
kJ

Makroživiny

0511162227 4.95 g22.32 g15.13 g5.28 g B S T Vl
Bílkoviny:4.95 g
Sacharidy:22.32 g
Tuky:15.13 g
Vláknina:5.28 g

Glykémie

index
38
kcal

nálož
8.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.8
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (4.95 g) Sacharidy (22.32 g) Tuky (15.13 g) Vláknina (5.28 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.9 %) Sacharidy (35.8 %) Tuky (52.2 %) Vláknina (4.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.