Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Topinambur s hráškovým dipem

Topinambur s hráškovým dipem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Příprava topinamburu: Topinambur důkladně očistíme kartáčem nebo drátěnkou pod tekoucí vodou.
2
Hlízu nakrájíme na plátky.
3
Polovinu plátků uvaříme v mírně osolené vodě (přibližně 10 minut).
4
Příprava hráškového dipu: Mražený hrášek vložíme do vroucí vody a 3 minuty vaříme pod pokličkou.
5
Poté s přidáním sójové omáčky a oleje rozmixujeme na kaši.
6
Do omáčky přimícháme na kostičky nakrájené tofu.
7
Dip podáváme se syrovým i vařeným topinamburem a čerstvou červenou řepou v listovém salátu.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

443
kcal

1852
kJ

Makroživiny

01019293848 22.99 g40 g17.72 g15.6 g B S T Vl
Bílkoviny:22.99 g
Sacharidy:40 g
Tuky:17.72 g
Vláknina:15.6 g

Glykémie

index
24
kcal

nálož
9.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.45
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (22.99 g) Sacharidy (40 g) Tuky (17.72 g) Vláknina (15.6 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (21.2 %) Sacharidy (36.8 %) Tuky (35.1 %) Vláknina (6.9 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.