Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Tříluštěninový salát

Tříluštěninový salát

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Fazole namočíme na 10-12 hodin do vody.
2
Cizrnu a mungo propláchneme a v misce necháme naklíčit.
3
Poté je scedíme a vaříme v neosolené vodě 40 minut.
4
Oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli.
5
Rajčata nakrájíme na kousky.
6
Na pánvi s olejem necháme zesklovatět cibuli.
7
Poté přidáme kousky rajčat.
8
Směs osolíme, opepříme a promícháme.
9
Přisypeme uvařené fazole, přidáme prolisovaný česnek, uzenou mletou papriku a promícháme.
10
Naklíčenou cizrnu zakápneme olejem, ochutíme salátovým kořením a promícháme.
11
Do kulaté formičky přesuneme fazole, na ně dáme vrstvu ochucené cizrny a povrch zasypeme naklíčenými mungo fazolkami.
12
Salát podáváme s plátky čerstvých rajčat, okurek a lístky polníčku.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

377
kcal

1578
kJ

Makroživiny

01019293848 16.99 g40.25 g12.49 g17.93 g B S T Vl
Bílkoviny:16.99 g
Sacharidy:40.25 g
Tuky:12.49 g
Vláknina:17.93 g

Glykémie

index
24
kcal

nálož
9.7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.01
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (16.99 g) Sacharidy (40.25 g) Tuky (12.49 g) Vláknina (17.93 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (18.3 %) Sacharidy (43.4 %) Tuky (29 %) Vláknina (9.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.