Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Veganská pizza

Veganská pizza

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Příprava rajčatového základu: Protlak smícháme s prolisovaným česnekem, sušeným oreganem, solí a nadrobno nakrájenými lístky bazalky.
2
Příprava „veganského sýra“: Kešu namočíme na 10-12 hodin ve vodě.
3
Droždí nadrolíme do skleničky, zalijeme troškou teplé vody a rozmícháme.
4
Sklenici na 10 minut odložíme stranou.
5
Namočené kešu rozmixujeme se lahůdkovým droždím, solí a lžící vody.
6
Mixujeme do chvíle, kdy vznikne světlá hmota podobná tavenému sýru či fondue.
7
Přidáme špetku kurkumy a promícháme.
8
Příprava těsta: V míse smícháme pohankovou, jáhlovou a kukuřičnou mouku.
9
Vlijeme do ní skleničku s rozmíchaným droždím.
10
Přidáme lžičku oleje, sůl, rozmarýn a chia semínka.
11
Ingredience v míse vypracujeme do podoby vláčného těsta.
12
Těsto na půl hodinky odložíme na teplé místo.
13
Mezitím omyjeme špenát a necháme ho slehnout na rozpálené pánvi s olejem.
14
Jakmile listy zmenší svůj objem, přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme a promícháme.
15
Poté těsto vytvarujeme do tenké kulaté placky a potřeme jej vrstvou rajčatového pyré s bylinkami a česnekem.
16
Na něj přidáme rostlinný sýr a špenát.
17
Celou pizzu posypeme kukuřicí a naklíčenou cizrnou, a přidáme kousky červené papriky.
18
Pizzu vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 25 minut.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

259
kcal

1083
kJ

Makroživiny

0816253341 8.28 g34.48 g8.32 g6.47 g B S T Vl
Bílkoviny:8.28 g
Sacharidy:34.48 g
Tuky:8.32 g
Vláknina:6.47 g

Glykémie

index
37
kcal

nálož
12.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.66
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (8.28 g) Sacharidy (34.48 g) Tuky (8.32 g) Vláknina (6.47 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (13 %) Sacharidy (54.1 %) Tuky (28.1 %) Vláknina (4.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.