Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Vietnamská polévka

Vietnamská polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Cibuli a zázvor opečeme na otevřeném ohni do černa, necháme vychladnout a oloupeme.
2
Badyán, skořici a kardamon opečeme v troubě tak, aby se lehce připekly.
3
Hřebíček, koriandr a pepř opražíme na suché pánvi.
4
Do masového vývaru vložíme cukr, cibuli, zázvor, opečené koření a citronovou trávu, vaříme přibližně 30 minut.
5
Příprava masových kuliček: Cibulku a koriandr nasekáme nadrobno a promícháme s mletým masem, solí, rýží a vejcem.
6
Vytvarujeme kuličky, které vaříme ve vodě, kterou ochutíme solí a rybí omáčkou, cca 10 minut.
7
Příprava nudlí: Ploché nudle necháme několik desítek minut namáčet.
8
Mezitím dáme zavařit vodu, vypneme plotýnku a nudle necháme v horké vodě po dobu cca 2 minut. Pak je slijeme a propláchneme ve vlažné vodě.
9
Do misky naservírujeme nudle, mungo výhonky, šalotku, nadrcený pepř a masové kuličky a zalijeme horkým vývarem.
10
Polévku dochutíme bazalkou, chilli a koriandrem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

259
kcal

1085
kJ

Makroživiny

0816253341 14.98 g33.93 g5.91 g5.3 g B S T Vl
Bílkoviny:14.98 g
Sacharidy:33.93 g
Tuky:5.91 g
Vláknina:5.3 g

Glykémie

index
12
kcal

nálož
4.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.07
kcal

cholesterol
58
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (14.98 g) Sacharidy (33.93 g) Tuky (5.91 g) Vláknina (5.3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (23.3 %) Sacharidy (52.9 %) Tuky (19.8 %) Vláknina (4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.