Řeřicha čerstvá
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
36 kcal
Energie kJ
150 kJ
Bílkoviny
2.5 g
Sacharidy
4.5 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
1 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Řeřicha setá (Lepidium sativum) je rychle rostoucí bylinka s výrazným aroma až štiplavé chuti, pochází původně z Blízkého východu.
Řeřicha a zdraví
Listy řeřichy obsahují významné množství draslíku a vápníku, jejich konzumace tak má vliv na funkci srdečně-cévního systému.
Jsou také významným zdrojem vitamínu K, který má vliv na krevní srážlivost.
Řeřicha má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovou rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Řeřicha v kuchyni
Listy řeřichy se používají do:
- polévek,
- salátů,
- kaší,
- pomazánek,
- karbanátků.
Vzhledem k silnému aroma listů je možné bylinu používat jako koření.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 19982 uživatelům aplikace.
Vybrané recepty s touto potravinou
Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.