Škrob kukuřičný
Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie kcal
370 kcal
Energie kJ
1545 kJ
Bílkoviny
0.5 g
Sacharidy
86.7 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
0.1 g
Hmotnostní poměry makroživin
Energetické poměry makroživin
Kukuřičný škrob je rafinovaná kukuřičná mouka zbavená tuku a bílkovin - jedná se o polysacharid získaný ze zrna kukuřice.
Kukuřičný škrob a zdraví
Škrob je přirozeně bezlepkový, je proto vhodný pro jedince s jakoukoli formou nesnášenlivosti či alergií na lepek. Je tedy součástí bezlepkového způsobu stravování.
Škrob má vysokou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Škrob je velmi dobře stravitelný.
Kukuřičný škrob v kuchyni
Škrob se používá jako zahušťovadlo do slaných i sladkých pokrmů:
- omáček,
- moučníků,
- pudingů,
- přesnídávek,
- ovocných produktů.
Naučte se správně pracovat s touto potravinou ve svém jídelníčku
Zaregistrujte se do aplikace ZOF a mějte kvalitu svého stravování pod kontrolou.
Co získáte?
Automatické vytvoření jídelníčku na míru.
Podrobné nutriční vyhodnocení.
Podporu nutričních režimů (vegetariánství, veganství, paleo, low carb a další).
Možnost sdílet své recepty a jídelníčky s ostatními uživateli aplikace.
Připojte se k 18447 uživatelům aplikace.
Vybrané recepty s touto potravinou
Prohlédněte si všechny naše zdravé recepty.